Riggverksted

Butikk

Båtutstyrs butikk
båt utstyr
seilbåt utstyr
tauverk
Southern cross spars har egen båtutstyrs butikk på Blommenholm. Butikken lagerfører blokker, rigg deler, tauverk, div sjakler, dekssutstyr osv. Vi har også utstilt rullesystemer, wincher og baugspryd slik at kunder kan se på produktene før de bestilles. Butikken har også en stor reol med bolter, pinner, muttere og skruer som selges på vekt. Trenger du en spesiel maskin skrue til din seilbåt er det stor sansynlighet for at vi har den her i vår butikk.

Riggverksted

Ved vårt riggverksted er vi utstyrt til å utføre alle typer riggarbeider fra lettere service eller reparasjoner på standard rigger til bygging av fullstendig kundetilpassede komplette rigger.Vi har hydraulisk utstyr som gjør at vi kan lage kaldpresset rod rigg, valse wire terminaler og presse kobber beslag. Vi har også det meste av spesial verktøy slik at vi kan utføre spesial og one off reprasjoner.

Vi lagerfører også en hel rekke deler og komponenter, tauverk, wincher, blokker og annen dekksutrustning. Dette innebærer at vi ofte kan igangsette arbeid uten ugrunnet opphold.

Arbeidsbrygge

Southern cross spars disponerer egen arbeidsbrygge med tilhørende mastekran. Fasilitetene er store nok til at vi kan ha flere båter ved bryggen samtidig. Mastekranen har en kapasitet på 500kg og kan ta ned de fleste master, er masten for tung for kranen er det lett å få tilgang med en kran bil. Vår arbeidsbrygge ligger rett ved butikken og et sten kast fra verkstedet. Dette gjør at vi håndterer de fleste jobber raskt og effektivt. Blommenholm båtforenings opptakskai ligger rett ved siden av vår arbeidsbrygge, dette gjør at vi lett kan samarbeide med dem hvis det er snakk om maste nedtak og opptak.