Rekkewire

Gode og riktige rekkewire er viktig for sikkerheten om bord. Det viktigste tiltaket er sannsynligvis å sjekke dagens rekkewire. De vanligste feilene er mangel på splinter, delvis utskrudd strekkfisk eller skade på wire. Vi vil oppfordre til at dette sjekkes jevnlig og at splinter teipes for at de skal holde seg på plass.

Rekkewire er normalt fra 3-5mm tykk wire. Plastbelagt wire er ikke anbefalt, da plasten kunne skjule skader på wiren. Det er heller ikke tillatt med plastbelagt wire i regattaseiling.

For regattaseiling skal båter over 43 fot ha 5mm rekkewire og båter under 43 fot skal ha 4mm rekkewire. Disse reglene er i tråd med vår anbefaling. Vi anbefaler også 1×19 wire som er samme wiretype som normalt brukes til rigg. 7×19 wire er ofte brukt under plastbelagt wire, men denne har en tendens til å flise seg opp i små fliser.

Nye rekkewire kan enten spesiallages til å passe din båt, eller man kan få halvferdige løsninger der man monterer en ende selv. Skal du bestille rekkewire anbefaler vi at du fyller ut dette skjema.

Våre halvferdige rekkewire er også å anbefale, selv om disse fort koster 2-300 kroner mer. Disse kan kjøpes i nettbutikken og man kan selv velge hvor lange de skal være.

Rekkewire med lashing er å foretrekke, da dette gir større slaglengde på strammingen, noe som kommer godt med hvis man er uheldig å bøyer pullpit eller pushpit.

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0