Riggsjekk Bavariaklubben

I dag har vi hatt besøk av 7 medlemmer fra Bavariaklubben. Alle har vært inne for riggsjekk og mindre utbedringer.

For de som ikke har hatt mulighet til å delta på treff vil vi dele noen av feilene som går igjen.

Liten blokk og sjakkel på løygang for storseil.

Bøyd sjakkel

Originalblokken og tilhørende sjakkel er på mange av båten underdimensjonert. Sjakkelen blir bøyd og vil etter hvert ryke. Vi anbefaler å endre til større blokk med større sjakkel for å tåle påkjenningen.

Korrodert bolt.

Trinser i bommen:

På båter levert rundt 2010 er det en gjenganger at trinsene i bommen går dårlig rundt eller sitter fast fordi bolten er av aluminium og har korrodert.

Quick fix er å smøre opp bolten for å få trinsene til å gå rundt. En permanent løsning er å skifte bolten og trinsen til en som ikke korroderer. Det kan være en krevende jobb å skifte en korrodert bolt og det blir antagelig værre jo lengre man venter.

Morkne tau

Tauverk:

Mange seiler med originalt tauverk som gjerne har blitt morkent av sollys. Det gir økt seilglede å skifte tauverk, da det vil gli lettere i blokker og trinser og forhåpentligvis føre til at seilene blir brukt mere enn motoren.

Rekkewire som mangler splint

Rekkewire:

Rekkewire bør kontrolleres jevnlig. Ringer har lett for å hekte seg i fortøyningstau og bør teipes. Plastbelagt rekkewire er ikke tillatt i regattaseiling fordi det gjør wire vanskeligere å inspisere. Dette er også grunnen til at vi ikke anbefaler / leverer dette.

For øvrig anbefaler vi 4mm rekkewire til båter under 43 for og 5mm rekkewire for båter over 43 fot.

Her ville vi montert et ledeøye eller blokk

Ledeblokker for rulleline:

Vi anbefaler at det monteres ledebøyler eller blokker på rekkestøtte. Mange båter fører rullelinen under basen for rekkestøtte. Det gjør at tauet fort blir møkkete og trolig mer friksjon.

Akterstag med 12:1 utveksling

Akterstag:

Båter levert med taustramming har som regel litt lite utveksling. Med en ekstra kaskade på akterstaget, vil utvekslingen dobles. En 12:1 utveksling blir da ved enkle grep en 24:1 utveksling.

Mange båter er også levert med fallsjakkel som vris 180 grader for å åpne. Vi ser at disse er underdimensjonert og bøyd og på vei ut. Disse bør byttes til en solid skrusjakkel.

Takk for hyggelig treff. Vi tar gjerne en ny runde til høsten.

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0