Sparcraft Mast

Sparcraft Mast

Sparcraft S-range

Sparcraft S-range er designet for å dekke behovet for master brukt til turseiling så vel som regattaseiling. Serien er et resultat av Sparcrafts kunnskap og fra Sparcraft riggere over hele verden. Mastene er konstruert for å gi lav vekt, stivhet / formstabilitet og god aerodynamikk. Dette vil bedre ytelse og seilkomfort

Masteprofiler

Utvalget innen Sparcraft masteprofiler dekker båter opp til 72 fot.

Mastetopp

Det finnes forskjellige mastetopper til forskjellige behov. Mastetopp varierer ut ifra om det skal være masthead eller fractionalrigg, eller om mastetoppen skal være konet eller ikke.
Det finnes også alternativer innen trinser

mastertopp

Sparcraft Salingshorn

Sparcraft salingshorn er designet for å tåle store belastninger. Salingshorn varierer i størrelse, vinkel og lengde. Endene på salingene varierer ut ifra om stående rigg er continius eller discontinius.
Sparcraft salingshorn er lette og aerodynamiske.
Sparcraft salingshorn har samme profil som Isomat

Mastedesign og produksjon

Sparcraft bruker ingeniører og avansert programvare for å produsere hver enkelt mast. Dette sikrer at alt blir riktig dimensjonert, uten å være unødvendig overdimensjonert.
Når en mast blir bygget blir det skåret hull i masteprofilet til alle innfestninger etc på en CNC maskin, dette eliminerer risikoen for menneskelige feil. Når alt er skåret ut og mastetoppen ferdig konet blir masten eloksert i Sparcraft sitt eget elokseringsbad. Dette sparer mye tid og store fraktkostnader og gjør Sparcraft til et rimelig alternativ.

mas-og-pro

Sparcraft rullemast

Sparcraft tilbyr en egen serie med rullemaster. Sparcraft rullemast er tiljengelig med manuell, elektrisk og hydraulisk rullemekanisme. For å sikre enkel og trygg bruk av rullemasten benytter Sparcraft seg av wormdrive system der rullelingen går rundt en egen trommel inne i masten. Dette sikrer at rullemekanismen enkelt kan benyttes av en person.