Stående rigg

Vi skreddersyr stående rigg til de aller fleste båter.

Vi valser wire fra 2,5 til 12mm, større wire kan vi spesialbestille etter behov.
Vi stuker rod fra 4mm til 12,7mm. Dette dekker behovet for de fleste båter, men vi kan også skaffe enda større rod rigg.
For å stuke rod bruker vi en EU godkjent rod-maskin som gir perfekt resultat i hver stuking. Dette gir lang levetid.
Vi har egen talurittpresse for pressing av taluritter med kause..
Dokumentert jevnlig riggsjekk gir båten høyere annenhåndsverdi.

Dersom du trenger wire til bruk i arkitektoniske prosjekter der bruddstyrke ikke er like kritisk som på rigg, kan vi låne ut verktøy for valsing av terminaler der du befinner deg.

1x19 wire

1x19 wire er den mest brukte wiren for stående rigg.


7x19 wire

7x19 wire er en mer fleksibel wire også kalt silkewire. Tidligere ble 7x19 wire ofte brukt som fall, det gjør det også i dag da den er veldig strekkfast sammenlignet med tauverk. 7x19 wire er også vanlig å bruke til caskader i akterstag.


Dyform

Dyform er en mer kompakt wire enn vanlig 1x19. Dette gjør den sterkere og mer strekkfast. Mange regattaseilere oppgraderer til dyform for økt strekkfasthet. Mange langturseilere oppgraderer til dyform for økt styrke. Normalt er det enklere å skifte til dyform enn rod hvis du allerede har wire stående rigg.


All wire levert av Southern Cross Spars er syrefast.

Rod rigg

Mange regattabåter er levert med rod rigg. Vi lagerfører rod og kan produsere dette med ulike endebeslag. Rod som er dårlig kjennetegnes ofte ved at stuking er gjort dårlig og hodet på roden er ujevnt. Med EU godkjent rod-maskin blir det alltid perfekt resultat, dette gir lang økt sikkerhet og lang levetid på din rod rigg. Vi kan produsere rod rigg fra 4,4mm og 12,7mm.


Arkitekt wire / Wire design

Vi kan levere wire til byggeprosjekter, enten det skal være rekkverk, henges opp en lampe eller andre ting. Dersom du kjøper deler av oss kan du låne manuell wirepresse for å presse terminaler på stedet. Vi kan også hjelpe til med monteringen.


Kontakt oss

Innlogging

Mistet passordet ditt?

Shopping cart
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0