Logo Southern Cross Spars

Rullebom

Enkelt

Mainfurl rullebom er enkel å bruke, enten manuelt eller med elektrisk motor.

Elegant

Sømløst design gir bommen et elegant utseende

Sikkert

Du kan bli i cockpit mens du ruller seilet ut eller inn.

Holdbart

Mainfurl er produsert av de beste innen bransjen, kvaliteten er unik.

Filosofien ban MAINFURL rullebom er å kunne håndtere storseilet på store båter med et begrenset mannskap, på en sikker og enkel måte.

Rullebommen har et unikt rullesystem, enten som manuell endeløs rulleline, eller med elektrisk motor levert fra Reckmann innebygget i systemet.

Uansett om systemet er manuelt eller elektrisk, betjenes det fra cockpit, noe som gjør rullebommen sikker og enkel å håndtere.

Dersom vinden øker og seilet skal reves, kan du lett reve seilet til en av spilene.

Passer alle båter

MAINFURL rullebom passer både nye og gamle båter. Systemet bygges tilpasset mastens bomfeste, feste for storseilskjøte tilpasses båtens løygang. Skinne på masten monteres i seilporet på aluminiumsmaster. MAINFURL rullebom leveres til båter fra 35`og opp til 90`fot.

MAINFURL modeller

Elegant - Safe - Easy - Durable

Rullebom

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor velge rullebom istedenfor rullemast?

– Med en rullebom beholder du en god fasong og seilegenskaper for storseilet. Storseilet kan ha horisontale spiler tilsvarende et normalt storseil. En rullebom vil betydelig lavere vekt i masten og dermed gi båten bedre stabilitet og mindre slitasje på riggen.

Kan jeg bruke det gamle storseilet?

– I prinsippet kan det gamle storseilet gjenbrukes, men for et best mulig storseil tilpasset bom og masteskinne er det sterkt anbefalt å kjøpe nytt storseil av en seilmaker med erfaring med rullebom.

Kan jeg bruke den gamle rodkicken?

– En rullebom krever en kraftig rodkick, og den gamle rodkicken vil sannsynligvis være for svak. I noen tilfeller er det mulig å tilpasse et stempel til eksisterende kick, alternativt trenger man en ny kick tilpasset rullebommen.

Trenger jeg trekk på rullebom?

– Fra MAINFURL kan man velge mellom 3 forskjellige løsninger for trekk. Trekket går i skinner på hver side av bommen og beskytter storseilet mot UV stråler.

Kan uthalet justeres på en rullebom?

– Det er i dag ingen gode løsninger for justering av uthalet på rullebom. Siden uthalet kun påvirker nedre del av storseilets fasong, er det heller ikke prioritert å ha justerbart uthal.

Jeg har snakket med andre tidligere og blitt frarådet rullebom, hvorfor bør jeg nå velge rullebom?

– MAINFURL rullebom er godt gjennomtestet og levert til mange båter. Vi er nå trygge på å anbefale MAINFURL rullebom til våre kunder. Vi vil fraråde en del alternative leverandører, vi ikke anser det som gode nok løsninger.

 

Hvordan rulle inn storseilet

Hvordan heise storseilet

Viktig å være klar med rullebom

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0