Logo Southern Cross Spars

Enklere håndering av storseil med rullebom

Enklere håndtering av storseil med rullebom.

Med Mainfurl rullebom kan man enkelt håndtere storseilet, også på større båter. Et storseil som rulles med rullebom kan ha vertikale spiler og beholde god seilfasong. Mainfurl rullebom er en god oppgradering enten du er tur eller regattaseiler.

Spesielt på større båter blir det fort problematisk å håndtere storseilet. Seilet er stort, bommen er høy, og bare det å sette på trekket etter endt seiling gjør at man vegrer seg for å bruke storseilet. Med Mainfurl rullebom kan hele prosessen med å heise og ta ned storseilet enkelt håndteres fra cockpit, og løsningene for seiltrekk er lekende lett.

Rullebom

Rullemast eller rullebom

Dersom du ønsker å skifte til rullemast er det fort også nødvendig å skifte andre ting som mastefot, stående rigg og bom. Ved skifte til rullebom brukes masten og stående rigg videre.

Ved skifte til rullebom vil mastens egenvekt øke betraktelig. Vekten som legges høyt opp har stor betydning for båtens seilegenskaper, og gi mer krengning enn en rullebom.

Med rullestorseil kan man bruke vertikale spiler for å få bedre seilfasong. Disse spilene bør være hele seilets lengde for best effekt. Stående spiler kan gjøre innrullingen i masten vanskeligere og er en sikkerhetsrisiko hvis seilet må fires ned i en nødsituasjon.

f584048c 23e8 44fb 8b99 5b1f0a013791 2

Mainfurl

Mainfurl har lang erfaring med å bygge rullebom, og vi er stolt av å være deres representant i Norge. Vi har brukt mye tid på velge en leverandør av rullebom vi kan stole på, som kan levere et produkt som er godt nok og til en god pris. Menneskene bak Mainfurl har lang erfaring med produksjon av rullebom og vi anser deres erfaring som det sterkeste argumentet for hvorfor du skal velge en Mainfurl rullebom.

Mulighet for elektrifisering

Dersom du ønsker elektrisk rullebom, kan man få den levert med innebygget motor fra anerkjente Reckmann. 

10872e22 b11d 4114 baad d082c26de712
Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0