Logo Southern Cross Spars

Strekkfiskbeskytttere

Det finnes i dag mange forskjellige strekkfiskbeskyttere, men vi er usikre på hva de egentlig beskytter og om de egentlig gjør mer skade enn nytte. Siden strekkfisken i seg selv ikke er spesielt utsatt antar vi at strekkfiskbeskytterne er ment å beskytte seil og andre ting.

Strekkfiskbeskytter Selden

Hva skal du beskytte?

Før du kjøper en strekkfiskbeskytter bør du tenke på hva du egentlig skal beskytte, og om du faktisk trenger en strekkfiskbeskytter. Eldre båter er gjerne utrustet med stor genoa som skjøtes inn bak strekkfiskene, det er da sannsynlig at både skjøter og seil vil gnisse mot strekkfiskene.

Eldre strekkfisker var ofte levert med gaffel i begge ender, i motsetning til i dag der det er vanlig med gjengeterminal i toppen og toggel i bunn.

 

Unngå strekkfiskbeskytter

Den store ulempen med strekkfiskbeskytter er at det samles opp salt, vann og skitt inne i strekkfiskbeskytteren og på selve strekkfisken. Dette vil føre til tæring av strekkfisken gjøre gjengene dårligere og bidra til at strekkfisken vil kunne sette seg fast over tid. 

Dersom en strekkfisk står uten strekkfiskbeskytter vil regnvann jevnlig skylle strekkfisken for salt og skitt i tillegg til at man enkelt spyler de i forbindelse med vask av dekket. Dette bidrar til å opprettholde strekkfiskens funksjonalitet.

 

PXL 20231025 141629587 1

Beskytt både seil og strekkfisk

Blue Wave Smart pin er en god måte og beskytte både seil og strekkfisk. Smart pin består av en borrelås med en liten bolt som hindrer strekkfisken å rotere. På denne måten unngår du å bruke split pin som gir skarpe kanter som kan være sårbare for seil og tauverk.

Dersom du trenger å beskytte splinter nederst på strekkfisken bør dette gjøres med elektrikerteip.

 

 

smart pin
Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0