Logo Southern Cross Spars

Hvorfor velge tau fra kingfisher

Vi har i mange år brukt Liros som vår trofaste tauleverandør og er godt fornøyd med tauene levert derfra, men vår erfaring er at våre kunder ønsker tau av høy kvalitet og at prisen svarer til produktet. Etter å ha testet ut Kingfisher i en periode er vi nå trygge på at vi kan levere tau i høy kvalitet til en god pris.

Kingfisher produserer ikke tau selv, men bruker blant annet Gottifredi Maffioli og Gleistein som produsent av sine tau. Som stor kunde av tauprodusentene sørger Kingfisher for lavere priser enn ved direkte handel fra produsent. Med et stort lager i England, kan tau raskt sendes til Norge og vi kan ha tau på lager dagen etter de er bestilt.

King fisher tau

Braid on Braid - Polyestertau

Braid on Braid polyestertau er et veldig mykt og godt tau, spesielt godt egnet til skjøter. For veldig mange formål er det ikke nødvendig med et kostbart Dyneematau da strekkegenskapene ikke er viktige. Dette gjelder for eksempel skjøter, halinger som er en del av en utveksling, bomløft og spinnakerfall for turseilere.

Dyneema Cruise

Dyneema Cruise er tau med SK38 dyneema kjerne. Tauet er sterkere og strekker seg mindre enn polyester, men er svakere og strekker seg mer enn Racing Dyneema.

For mange turseilere vil tauet være godt nok for storseil og genoafall, og det kan være en rimelig oppgradering fra polyestertauene som ofte er levert med nye båter.

Vi anbefaler Dyneema cruise som en oppgradering fra polyestertau. For eksempel dersom bomløft skal fungere som et reserve storseilfall, eller revelinene skal skiftes.

 

Tauet er godt å holde i og fungerer godt som skjøter.

Racing Dyneema

Racing Dyneema produseres av anerkjente Gottifredi Maffioli. Tauet har Dyneema SK78 kjerne og er både sterkt og strekkfast. Dette er tauet vi vil anbefale som uthal, storseilfall og genoafall enten du er tur eller regattaseiler, da det vil gi best utbytte av seilene dine. Kjernen er UV beskyttet så tauet kan fint strippes.

 

For regattaseilere anbefales tauet også til skjøter og spinnakerfall.

Rig 12

Rig 12 er ren coatet Dyneema. Dette anbefaler vi brukt til akterstag, lensetakler eller som lashing (surring). Tauet kan også brukes til rekkewire, men da bør det brukes et cover på utsiden.

Med ren dyneema kan veldig mye repareres, og vi anbefaler alle å ha noen meter liggende for diverse nødreparasjoner. Rig 12 + er pre-strukket SK78 , dette tar vi inn på bestilling.

Evolution Race / Sheet

Evolution race er godt egnet som kontrolline eller som fall til mindre båter. Tauet har Dyneema SK78 kjerne, og en ytterfletting som er god å holde i.

Evolution sheet er godt egnet som skjøte eller kontrolline. Tauet har polypropylen kjerne, så det strekker seg en del og er lite strekkfast.

 

Racing Dyneema Pro

Pro er for de mest kresne regattaseilerne, og dette tauet bestiller
vi opp på lengder og i fargerer etter behov.

Racing Dyneema Pro halyard har Dyneema SK99 kjerne og er
veldig strekkfast. Egner seg godt som fall dersom man virkelig har oppgradert
seilgarderoben.

 

Racing Dyneema Pro sheet har SK78 kjerne, men Technora
ytterfletting som gjør at tauet ikke smelter på vinsjene. 

 

Shopping cart0
Du har ikke bestilt noe ennå!
Continue shopping
0